Info Sadlar
Registrera dig

                                                                                                                                                                                                                        

HUR GÅR EN SADELPROVNING TILL?

När du kommer med din häst till oss börjar vi alltid med att hälsa på hästen, titta på hur den ser ut i ryggen och försiktigt känna igenom den. Samtidigt får du berätta för oss om dig och din häst, vad du vill ha för sadel, vilken budget du har, mm. Vi har alltid ca 200 sadlar i lager – så det finns mycket att välja på!

Därefter är det dags att lägga på sadlar. Vi börjar alltid med att lägga på sadlar inne i boxen utan schabrak under. Vi vill att sadeln ligger i balans, den får inte falla framåt eller bakåt. Vi vill känna att sadelns bossor följer hästens form och inte lättar någonstans eller trycker mer på ett annat ställe. Vi kollar att sadelns djupaste punkt stämmer med hästens djupaste punkt där hästen kan bära störst vikt, mm

När vi har hittat några sadlar som vi tycker ligger bra när hästen står stilla är det dags att provrida! Vi vill alltid se hästen i rörelse tillsammans med sadeln och ryttaren. Då kan vi åka till ett ridhus i närheten för att prova detta eller så lånar du hem sadeln.

När vi är nöjda med provridningen får du alltid möjlighet att låna hem sadeln i några dagar innan du köper den. Det är väldigt viktigt för oss att både häst och ryttare känner sig bekväma med sin nya sadel! Vi rekommenderar alltid våra kunder att göra regelbundna återbesök för att checka av att sadeln fortfarande passar hästen. Hur ofta man ska göra återbesök är individuellt. Vi rekommenderar minst en gång om året.

Varmt välkommen att boka sadelprovning hos oss! 036-711914 annika@charlies.nu